Pages

8 Haziran 2013 Cumartesi

Hayrabolu İlçe Tanıtımı 6

HAYRABOLU İLÇE EKONOMİ
Hayrabolu İlçesi’nin ekonomisi geleneksel olarak tarım faaliyetleri ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda buğday, arpa, ayçiçeği ve pancar ekimi yapılmakta, tarım modern teknoloji ile yürütülmektedir. Son yıllarda sulu tarıma geçilmiş olup ikinci mahsul alımı için çiftçilerimiz bilgilendirilmekte ve gerekli yardımlar yapılmaktadır.
İlçemiz tarım aletleri imalatında oldukça ileri düzeydedir. Türkiye’nin tarım makineleri üretim üslerinden biri olan ilçemizde üretilen tarım aletlerinin büyük bir bölümü ülke geneline satılmaktadır. Sektörde 30 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Sektördeki üretim ve istihdam ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
İlçemizde 6 adet yağ, 5 adet un fabrikası, 3 adet tarım aletleri fabrikası, 1 adet tekstil fabrikası,7 adet banka bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı tamamlanmış olup, bölge arsaları satışa sunulmuş olup bugün itibariyle 9 tane üretim yapan firma, 6 adet inşaatı devam eden firma, 34 tane tahsis yapılmış inşaata başlayacak firma ile 95 parselin 51 parseli tahsisli olup 44 parsel tahsis edilmeye elverişlidir. Doluluk oranı % 57’dir. Bölgede yatırımların başlamasıyla ilçe ekonomisinde büyük canlanma yaşanmaya başlamıştır.
İlçemizin Hasköy, Umurça, Karabürçek, Çerkezmüsellim Köyleri civarlarında yüksek miktarda linyit kömürü, İlçenin kuzey doğusunda Yörükler ve Bayramşah Köyleri civarlarında doğal gaz madenleri bulunmaktadır.
İlçemizde gerçek usulde 1.190, basit usulde 616, kurumlar vergisine tabii 134 vergi mükellefi vardır. Motorlu taşıt vergisi mükellef sayısı 8.875 dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız